”Tatovøren” af Lotte Petri

Forlagets beskrivelse

BESTIALSK OG MØRK KRIMI: Det er en smuk sommerdag ved Sjælsø, da et lig stiger op til overfladen. Det er nøgent og slemt tilredt. Obduktionen fastslår, at kroppens organer er sat ud som følge af en hjertefejl kombineret med hård tortur. Begge øjne er fjernet. Selv for garvede efterforskere er det en svær sag at håndtere.
Området ved Sjælsø har tidligere været gerningssted for en makaber forbrydelse: En skizofren ung mand forgreb sig på sin kvindelige plejer, der havde indledt sig på et forhold med ham. Hun var kørt alene ud med ham. Det blev hendes død; han voldtog hende og skar begge øjne ud på hende, inden han satte ild til hende. Gerningsmanden er i sikker forvaring i Herstedvester Fængsel og kan derfor ikke knyttes til det nye kvindedrab.
Fundet af endnu en død kvinde ryster hele landet. Det er parteret og placeret i en kuffert på en byggeplads i København midt på Vesterbro. Også her er øjnene skåret ud. E-gruppen, med Sofie Engell i spidsen, bliver af Rigspolitiet sat til at opklare de komplicerede sager. Er der en forbindelse?
Efterhånden dukker flere spor op, og de peger alle mod et netværk af INCELS, mænd, der håner og hader smukke kvinder. Politiets IT-specialister finder en lukket gruppe, hvor en mand kaldet Tatovøren uploader nogle syge videoer med en ekstrem form for kropsudsmykning; det er en mand, der trækker blodige spor efter sig.
TATOVØREN er tredje bog i Lotte Petris hæsblæsende og uhyggelige krimiserie, BLODENGEL. De to første bøger i serien hedder ”Tandsamleren” og ”Åndemaneren”.

Min anmeldelse

”Tatovøren” er en særdeles god og meget spændende krimi, som ind imellem er både grum og barsk.

Samtidig er den noget andet, idet den også er en roman, der beskriver den magt, en overordnet kan have over en underordnet. I ”Tatovøren” er der tale om en overordnet politimand, der forsøger at få magten over en lavere rangerende kvindelig politiassistent. Temaet er af almen karakter.

Et andet tema af almen karakter er fraskilte forældres sørgelige kamp om at få forældremyndigheden over deres fælles barn.

Krimidelen, som selvfølgelig er den del, der fylder absolut mest, er virkelig god. Efterforskningen af de makabre kvindedrab er lagt i hænderne på Sofie Engell, som er efterforskningsleder i E-gruppen, som er en slags rejsehold, der skal hjælpe landets politikredse, hvis de har brug for ekstra ekspertise.

Efterforskningen beskrives yderst troværdigt. Man hører således om alle de eksperter, der er tilknyttet en efterforskning og om de overvejelser, efterforskningsledelsen gør sig.

Politiet arbejder efterhånden ud fra den teori, at drabsmanden skal findes blandt en lukket gruppe på nettet, som af forskellige årsager er blevet til mænd, der hader kvinder.

Lotte Petri evner at beskrive steder og miljøer på virkelig god vis, og de personer, som færdes her uanset om det er politifolk, forbrydere eller almindelige mennesker, er troværdigt beskrevet.

Jeg nød i høj grad, at afsløringen af gerningsmanden skyldtes godt gedigent politiarbejde.

Jeg har altid godt kunnet lide Lotte Petris krimier og glæder mig til nyt fra hendes hånd.

Fem krimihjerter

Story Side 2022 – 372 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Reklame:

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Bogen findes som e-bog og lydbog på MOFIBO

Har du læst den? Hvad synes du?