Handling

Kan et barn forsvinde?

Den 14. december 1965 triller en ung mor sin flotte nye barnevogn ind mod City. Under kalechen ligger Tina, 2 måneder gammel. Foran Daells Varehus stiller den unge mor vognen under halvtaget og går på juleindkøb, men da hun en halv time senere vender tilbage, er barnevognen væk. Hun finder den i en gård – uden datteren. Moren slår alarm, og politiet sætter en kæmpe eftersøgning i gang.

57 dage senere gentager historien sig, En ung mor pakker i Odense sin 3 måned gamle søn ned i en blå barnevogn og går ind mod centrum. Hun sætter vognen ved en børnetøjsforretning i Kongensgade, men da hun kommer ud på gaden efter 10 minutter og kigger ned i barnevognen, er Basse væk – kidnappet?

Peer Kaae holder de to sager op i mod hinanden – den ene opklaret, den anden opgivet. Peer Kaae genåbner mysteriet om spædbarnet der forsvandt – for altid.

Anmeldelse

Tina og Basse er en True Crime bog af Peer Kaae. Peer Kaae har skrevet en del af sådanne bøger indenfor krimigenren.

Det var egentlig ikke i første omgang en bog, jeg havde tænkt mig at kaste mig over. Det ændrede sig efter, at jeg hørte Peer Kaae på Krimimessen i Horsens i sidste weekend. Hvor han netop fortalte meget levende om bogen. Så jeg besluttede på stedet, at den måtte jeg kaste mig over så snart jeg var hjemme igen. Der var ikke langt fra tanke til handling. Det har jeg på intet tidspunkt fortrudt.

Det skinner tydeligt igennem at det er en journalist, som har skrevet bogen. Det er tydeligt at det er en meget gennemarbejdet bog. Der er brugt oceaner af tid på dybdegående research.

De 2 kidnapninger er beskrevet levende og objektivt. Alene den måde som forældrene reagerer på kidnapningerne er meget forskellige. Hvilket også er med til at opklaringerne har meget forskellige vilkår. Den sidste del af bogen har Peer Kaae kaldt Sagen genåbnet. Også denne del er virkelig god. Undervejs gennem bogen hører du også hvad der efterfølgende sker, hvilket også er ret interessant.

Alt i alt har det været en fornøjelse at Tina og Basse. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg læser én af Peer Kaaes True Crime bøger.

fire krimihjerter

Krimifan VIP Lone M Knudsen – Krimihjerte

Har du læst den? Hvad synes du?