Tørke er anmeldt af Anne Marie og Anna-Luisa 

Forlagets beskrivelse: Små byer kan gemme på store hemmeligheder.

Luke Hadler retter et gevær mod sin kone og deres barn, til sidst mod sig selv. Og trykker af. Indbyggerne i den lille australske by Kiewarra står hver dag over for valg, der kan medføre liv eller død. Hvad sker der, hvis en af dem en dag bukker under for presset …

Da politibetjenten Aaron Falk vender tilbage til barndomsbyen for at deltage i sin tidligere bedste ven, Luke Hadlers begravelse, bliver han tvunget til at se de mennesker i øjnene, han for år tilbage ikke kunne vente med at vende ryggen. Men han får brug for sine evner som betjent, da omstændighederne omkring familien Hadlers død, viser sig mere og mere mystiske og i sidste ende får Aaron til at tvivle på, at der var tale om et selvmord.

Men da Aaron graver i det påståede selvmord, ripper det op i en gammel sag tilbage til Arons tid som teenager i byen. Aaron og Luke delte en hemmelighed dengang. En hemmelighed, som Aaron troede, var begravet for længst, men som nu bliver vækket til live igen.

Forlag: People’sPress

Udgivet: 25. august 2017

Anne Maries anmeldelse:

Wauw – ja det er det første jeg kommer i tanke om, når jeg skal beskrive oplevelsen af at læse denne bog. Denne debutroman er simpelthen fantastisk, da den holdt mig fanget fra første til sidste side.

Politibetjenten Aaron Falk vender hjem til barndomsbyen for at deltage i sin vens begravelse. Vennen, Luke menes at have skudt sin kone, søn og sig selv. Lukes forældre tvivler på politiets afgørelse, hvor de ser Luke som gerningsmand. Aaron bliver bedt om at se på sagen og indvilliger. Sagen ripper dog også op i en gammel sag, som involverer Aaron og Luke, da de var teenagere.

Persontegningen og miljøbeskrivelsen er så godt beskrevet, at man føler sig bekendt med alle byens indbyggere fra starten af. Jeg var fascineret fra første side og jeg ønskede inderligt at finde hoved og hale på begge historier i bogen. Det er virkelig godt håndværk fra forfatterens side, at få de de to sideløbende plots til at hænge så godt sammen. Jeg følte mig på ingen tider hægtet af.

Denne bog fortjener virkelig en plads på din TBR-liste. Jeg giver 5 flotte hjerter til en super flot debut. 

Fem krimihjerter

 

Anna-Luisas anmeldelse;

Tørke er en spændingsroman og ikke en typisk krimi, som så mange af de øvrige vi anmelder her på Krimifan. Men det er ikke en du må springe over – efter min mening er det en af de rigtigt gode af slagsen, og den fortjener bestemt en plads på din læseliste.

Jeg synes at Tørke er en særdeles stærk debut, som har masser af spænding og du bliver som læser præsenteret for et overskueligt persongalleri, hvor pilen kan pege på flere ift. hvem der holder på hvilke hemmeligheder, hvem har rent mel i posen, og hvem kan man stole på.

Indbyggerne i den lille by Kiewarra er desperate efter lande tørketider, barndommens floder er tørret ud, dyrene dør og menneskene kan ikke se sig ud af deres livssituation.

En dag findes en hel familie skuddræbt hjemme på deres egen gård. Politibetjentene Aarons barndomskammerat har tilsyneladende skudt både kone og barn inden han har gjort en ende på egne lidelser i en svær tid.

Eller har han – og hvad gemte der sig egentlig af hemmeligheder i den lille familie. Luke har i hvert fald een hemmelighed. Sammen med Aaron. Begge to dækkede de over hinanden i en fjern tid, ved et andet drab… Men hvem kendte de to drenges hemmelighed? Had blusser op på ny da Aaron vender tilbage til Lukes begravelse.

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?