Tre små kinesere af Niels Søndergaard

Forlagets beskrivelse: København, sommeren 2013. En blind sort jazzmusiker har tilsyneladende begået selvmord i en hermetisk lukket lejlighed på Højbro Plads. Politiassistent Charlotte Lund anser det for en rutinesag, men hendes påtvungne ledsager, den vordende kriminalforfatter Mille Madsen, vejrer foul play. For hvorfor var den døde mand iført damebriller, og hvorfor udspioneres lejligheden af tre østasiater? Den kringlede sag viser sig at have rødder tilbage til Vietnamkrigen, og et romantisk møde og endnu et mord sætter yderligere skub i handlingen, der kulminerer under en rockfestival på Refshaleøen.

Anmeldelse:

De fleste af os kender nok mest Niels Søndergaard for de utallige film og bøger, han har oversat, men nu har han taget skridtet og selv kastet sig ud i forfatterskabet og det er blevet til krimien tre små kinesere og lad mig sige det med det samme, den har det hele som en god og solid krimi skal indeholde sex, vold, biljagter og bedst et godt plot, som hele tiden får et lille tvist og det er med til, at de godt 700 sider som bogen er på, ja det er en mursten, ikke på noget tidspunkt bliver kedelig, man har hele tiden lyst til at læse mere og det gør, at man bare flyver gennem bogen med lynets hast.

 

Hans persongalleri er godt beskrevet og det gør, at man på godt og ondt kommer til at holde af dem og de kommer til at betyde noget for en, mens man læser og det er jo med til, at de bliver meget levende for en og igen bevirker det, at det bliver en meget bedre læseoplevelse i hvert fald for mig. Mens man læser, er det lidt som om, det hele kører som en film for ens indre blik og man kan se personer og steder lyslevende for en endnu et kæmpe plus for bogen.

 

Der er så mange polttråde i denne bog, at det kan tage pusten fra selv en garvet krimilæser, men på intet tidspunkt falder Niels Søndergaard igennem og tager den lette løsning og alt bliver fint bundet sammen så ingen løse ender her. Hvis du mangler en krimi, som er velskrevet og med en god gang humor, så tøv ikke med at løbe ned til boghandlerne og få finger i denne velskrevne krimi.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?