Det er tidligt morgen i Stockholm, da politikommissær Ewert Grens bliver kaldt til et lighus, der har et lig for meget. Liget er efterladt i et aflåst rum blandt andre døde kroppe.

Den tidligere civilagent Piet Hoffmann befinder sig på et nyt kontinent. Han har én sidste opgave foran sig, før han for altid kan lægge sen kriminelle verden bag sig. Opgaven kræver, at han bevæger sig gennem ørkenen til et oprørt hav i en verden, hvor menneskeliv er uden værdi.

Hjemme i Sverige venter Hoffmanns kone, Zofia, og deres to drenge på, at Piet kommer hjem. Både Hoffmann og Grens har lovet dem, at familien aldrig mere vil være i fare.
(Fra bogens bagside)

Min anmeldelse:
MEN selvfølgelig går det ikke sådan! Selvfølgelig bliver det farligt! Med mine erfaringer fra de første 2 bøger med Piet Hoffmann vidste jeg, at action og voldsomme begivenheder på højt international niveau – samt både interessante og samfundsaktuelle vinkler – ventede mig, da jeg begyndte på bogen, og jeg blev på ingen måde skuffet!

I “3 sekunder” – Læs min anmeldelse HER – var Piet Hoffmann i fængsel undercover for politiet som infiltratør/agent provocateur overfor den polske mafia, mens han i fortsættelsen “3 minutter” – Læs min anmeldelse HER – var undercover for nogle amerikanske myndigheder i en columbiansk narkobande. I begge bøger satte Piet Hoffmann livet på spil i dramatiske konflikter, og det fortsætter i denne nye bog, der fortsætter serien og fungerer absolut bedst, hvis man har læst de andre to først.

I denne nye er han sikkerhedsrådgiver for en organisation, der skaffer mad frem til flygtningelejrene ved den nordlige kyst af Afrika – i Tunesien og Libyen. Her beskydes konvojen, og Piet Hoffmann opdager de forbryderiske elementer bag attentaterne samt bag menneskesmuglingerne over Middelhavet til Europa.

Foruden de overskydende lig på et par byens sygehuse finder politiet en container i Stockholms havn. Den er fyldt med døde mennesker.

Så tager historien fart, og med flygtningestrømmene og menneskesmuglere som omdrejningspunkt  fortælles en både spændende, vedkommende og aktuel historie. Der er fuldt knald på begivenhederne både ved Middelhavet og i Sverige, og igen er der en relevant baggrund for bogens titel. Piet Hoffmanns minutiøse planer for det endelige opgør med forbryderne har en tidshorisont på 3 timer, og hvordan det går, vil jeg da ikke afsløre! Kun vil jeg fortælle, at både James Bond, Olsen Banden og Bruce Willis kunne lære en hel del.

Som læser holdes man ajour med begivenhederne i en kronologisk fortælleform med skift mellem Sverige og Libyen. Samtidig afsløres slet ikke det hele umiddelbart, og det gør læsningen meget spændende – og igen er der en rigtigt overraskende slutning. Jeg kan ikke helt gennemskue, om der tegner sig en fortsættelse, men skulle det ske, er jeg sikkert på, at de bliver spændende!

Jeg giver med fornøjelse bogen 9 sikre point på min egen blogs spændingskrimiskydeskive og 5 krimihjerter her: Fem krimihjerter

Bonusinfo:
1) Denne nye bog har Anders Roslund som eneforfatter pga. Börge Hellströms død i 2017. De første to bøger blev skrevet i samarbejde mellem de to forfattere.

2) Bøgerne indgår i forfatterparrets serie med Ewert Grens, men udgør samtidig sammen med denne nye bog en selvstændig trilogi med Piet Hoffmann som hovedperson.

3) “3 sekunder” er filmatiseret med den engelske titel “The informer”, og den har engelsk premiere marts 2019.

4) Forlaget Modtryk har på dets hjemmeside offentliggjort et interview med forfatteren om denne seneste bog – HER

Anders Roslund
3 timer
Modtryk, 2018
382 sider

Per Drustrup Larsen  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

 

Har du læst den? Hvad synes du?