Forlagets beskrivelse: Det er en smuk forårsdag i april, da teenageren Oscar forsvinder ud i den blå luft. Oscar er det klemte mellembarn i en excentrisk velhaverfamilie, så det er meget muligt, at han er stukket af hjemmefra. Der er dog ligeså mange argumenter for, at teenagedrengen er blevet kidnappet.

Det eneste spor politiet har at gå efter er et gådefuldt romancitat, hvis skjulte betydning ikke er nem at knække.

I “Vådeskud” bliver Katrine Engbergs dygtige efterforskere Jeppe Kørner og Anette Werner sat til at opklare Oscars mystiske forsvinden. Da den kryptiske sag virker mest håbløs, træder forfatterspiren Esther heldigvis til med et uventet perspektiv på sagen.

“Vådeskud” er fjerde bog i Katrine Engbergs krimiserie om Kørner & Werner.

Anmeldelse:

I dag er en dejlig dag for jeg har virkelig glædet mig til at læse og anmelde “Vådeskud” af Katrine Engberg, da hun har skrevet en serie jeg er blevet ret begejstret for. Og denne er nr. 4 i serien om Kørner & Werner, og du bliver ikke skuffet.

Siden min sidste anmeldelse er jeg blevet mor til en skøn pige og det at blive mor sætter gang i bekymringerne og frygten for at miste det dyrebareste man har. Og i “Vådeskud” følger vi opklaringen af Oscar – en teenagedrengs – forsvinden, som måske/måske ikke er blevet kidnappet eller er stukket af hjemmefra. Og ikke længe efter Oscars forsvinden findes en person fra Oscars omgangskreds myrdet. Hvordan hænger det sammen og hvorfor kan man stadig ikke finde ham, og hvad laver et citat fra Oscar Wilde i køkkenet hos hans forældre. Er det et selvmordsbrev eller et sofistikeret brev fra eventuelle kidnappere ?

Mit bløde mor-hjerte blev rigtig kørt rundt i manegen, da overfald og vanrøgt også bliver en del af efterforskningen og frygten for hvad der kan ske ens børn aldrig forsvinder, selv om de bliver ældre. Jeg har læst mange krimier med netop disse emner hvor alt er udpenslet, men det behøves ikke, da hjernen sagtens kan forestiller sig de uhyrligheder vi mennesker er i stand til at udsætte hinanden for. Det sætter jeg pris på hos Katrines bøger, for selv om jeg altid har elsket et godt udpenslet mord i alle dets horrible detaljer, så er en bog med antydningens kunst en lise for sjælen – engang imellem.

Jeg nød virkelig at komme tilbage til Kørner & Werners univers, og deres private problemer, som er meget virkelighedstro. Og jeg er vild med Esther og hende vil jeg gerne have meget mere af. “Vådeskud” får 4 krimihjerter af mig. En virkelig god bog med et godt plot og et herligt nyt findested hvor man normalt ikke finder så mange lig, heldigvis.

Udgivet af People’sPress 6. september 2019

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?