“Værd at dø for” af Lee Child.

Forlagets beskrivelse:

Der er dødbringende problemer i bondelandet Nebraska … og Jack Reacher havner midt i dem. Først lægger han sig ud med familien Duncan, en lokal klan, der har skræmt en hel egn til underkastelse. Men det er en gammel, uløst sag om et forsvundet barn, der for alvor fanger Reacher.

Familien Duncan vil af med Reacher – og det er ikke kun hemmeligheder fra fortiden, de forsøger at skjule. For deres egen farlighed til trods er de blot det nederste led i en vidtforgrenet forbryderisk fødekæde. Det ville give meget mere mening for Reacher at styre fri af de massive problemer, hans indblanding vil medføre. Men det er umuligt for ham.

Min anmeldelse:

Her har vi en rigtig drengerøvskrimi, som på trods af det, også er en krimi for os kvindelige læsere. Alt det blødsødne og “kom lad os lige snakke om tingene”, er ikke eksisterende. Dette er  en krimi med tjubang, en hovedperson, Jack Reacher, der udgør en enmandshær, som bestemt ikke er sjov at komme på tværs af.

Han kan ikke bestikkes, og er ikke bange for, at tage kampen op, trods nærmest umulige odds. Da han er strejfer af natur, stopper han op, hvor det passer ham, og gerne i små byer, hvor folk bliver uretfærdigt behandlet. Hans kampmetoder er ubarmhjertige, og som tidligere elitesoldat mestrer han enhver kampteknik. Nærkampene er så godt og detaljeret beskrevet, at man automatisk sidder og holder sig på de steder, modtageren bliver ramt.

Denne her gang stopper Reacher op i en lille by på landet, hvor en særdeles utiltalende familie styrer hele byens indbyggere med en hård og uretfærdig hånd. En gammel sag med en forsvunden pige vækker Reaches interesse, og han helmer ikke, før hver eneste sten er vendt og undersøgt.Det er der selvfølgelig en del, der ikke er interesseret i, og denne gamle sag, lukker op for et hvepsebo, hvor sandheden ikke er til at bære. Reacher rydder eftertrykkeligt op, drager videre og ser sig ikke tilbage, for at tage æren for arbejdet.

Lyder det for søgt og urealistisk? Nej,  det bliver det ikke på noget som helst tidspunkt. Reacher kan vist bedst beskrives som en moderne James Bond, og jeg er vild med ham.
Næste bog i rækken er heldigvis planlagt til at blive udgivet senere i 2016.

Fem krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?