Bogen er anmeldt af både Anne Marie Jensen og Jan Findal

Forlagets beskrivelse: En varm sommerdag forsvinder to unge piger ud i den blå luft. Selv en febrilsk og dybdegående efterforskning af den 9-årige og den 16-åriges forsvinden giver ingen nye beviser. Et halvt år senere bliver den 9-årige pige fundet død i Sydspanien – iklædt en fin aftenkjole og med sin teddybjørn i favnen.

I “Valmuemanden” er det makkerparet Falster og Hede, der bliver tildelt den grusomme og ildevarslende sag. Inden længe finder de da også inkriminerende spor, der forbinder forbrydelsen med de allerhøjeste samfundslag og en hemmelig organisation, som arrangerer orgier med mindreårige for deres rige og forrykte klienter.

Christian Frosts “Valmuemanden” er tredje krimi i serien om kriminalassistent Erik Otto Falster og hans tro følgesvend Lars Hede.

Anne Maries anmeldelse:
“Valmuemanden” er en spændende krimi med et rigtig godt plot. Jeg var fanget med det samme. Især skildringen fra ofrenes side er interessant, da jeg virkelig følte jeg var med hende i hendes tanker og følelser. Jeg vil som altid – ikke – gå i detaljer med handlingen, da det kan spoile en læseoplevelse fuldstændig, så derfor holder jeg mig til de overordnede tematikker, personernes indbyrdes forhold og rejsen gennem bogen som helhed.

Som allerede nævnt var jeg fanget af plottet med det samme, som virkelig har nogle overraskelser undervejs, og ikke mindst til sidst. Skiftene mellem fortællerne er fine og fungerer rigtig godt, og giver én noget at tænker over undervejs. Plottet er lidt nyt i forhold til det jeg synes udgives lige for tiden, så det var forfriskende med nye øjne på “gamle” emner. De to hovedpersoner Erik Otto Falster og Lars Hede er specielle uden at være FOR specielle. Hede og Falster fungerer godt som makkerpar og jeg nyder at følge deres små skærmydsler og godartede drillerier undervejs. Og samtidig får de selvfølgelig gjort deres job – nemlig opklaret forbrydelsen.

Christian Frost er en god skribent og jeg synes virkelig hans bøger er værd at læse, så en varm anbefaling med 4 hjerter herfra.

Forlag: People’sPress

Udgivet: 1/6-2018

fire krimihjerter

JAN FINDALS ANMELDELSE:

Anmeldelse

”Valmuemanden” er den 3. bog i serien med efterforskerne Erik Falster og Lars Hede. De to foregående var ”Gud er bare en hund stavet bagfra” og ”Araberen der var hvid som sne”.

I lighed med disse er ”Valmuemanden” også en spændende, højdramatisk og ind imellem humoristisk krimi.

Hovedtemaet er denne gang voksne mænds seksuelle udnyttelse af purunge piger. Uden at forfatteren på nogen måde udpensler overgrebene, får man som læser en klar opfattelse af de grusomheder, som pigerne udsættes for.

Et andet tema er den indflydelse som beregnende mennesker fra den danske overklasse i visse tilfælde kan have på de politiske beslutninger, der tages. At penge kan være lig med magt fremgår meget tydeligt af handlingen.

Disse temaer er yderst relevante og indgår på virkelig god vis i den spændende krimiintrige.

Personskildringerne af såvel hoved- som bipersoner er gode, og da handlingen ses fra flere personers synsvinkel, får man får et godt indblik i, hvad de tænker, tror og mener.

Ind imellem synes jeg, der bruges lidt for meget tid på redegørelse af overflødige tanker og overvejelser. Jeg synes heller ikke, at det, der skal være humoristisk, altid er det med lige stort held.

Man kommer rundt omkring i mange forskellige miljøer – lige fra samfundets bund til samfundets top. Ja, men er sågar også et smut inde på Christiansborg. Desuden foregår en del af handlingen i Spanien.

Jeg må også indrømme, at jeg synes at dele af bogens afslutning er lige lovlig ”sukkersød”, men til gengæld, er det, som bliver den faktiske slutning meget overraskende. Jeg ved ikke, om Christian Frost har tænkt slutningen som en cliffhanger med henblik på en fortsættelse af bogen. Efter min mening kunne det godt være det. Så mon ikke….

Uanset om der kommer en fortsættelse eller ej, vil jeg glæde mig til den næste krimi fra Christian Frosts hånd.

fire krimihjerter

People’sPress 2018 – 438 sider

Findals krimiside

Klik HER og se alle mine anmeldelser

Bogen er et anmeldereksemplar sendt fra forlaget

Har du læst den? Hvad synes du?