“Valmuemanden” af Christian Frost

Forlagets beskrivelse: En varm sommerdag forsvinder to unge piger ud i den blå luft. Selv en febrilsk og dybdegående efterforskning af den 9-årige og den 16-åriges forsvinden giver ingen nye beviser. Et halvt år senere bliver den 9-årige pige fundet død i Sydspanien – iklædt en fin aftenkjole og med sin teddybjørn i favnen.

I “Valmuemanden” er det makkerparet Falster og Hede, der bliver tildelt den grusomme og ildevarslende sag. Inden længe finder de da også inkriminerende spor, der forbinder forbrydelsen med de allerhøjeste samfundslag og en hemmelig organisation, som arrangerer orgier med mindreårige for deres rige og forrykte klienter.

Christian Frosts “Valmuemanden” er tredje krimi i serien om kriminalassistent Erik Otto Falster og hans tro følgesvend Lars Hede.

Anne Maries anmeldelse:
“Valmuemanden” er en spændende krimi med et rigtig godt plot. Jeg var fanget med det samme. Især skildringen fra ofrenes side er interessant, da jeg virkelig følte jeg var med hende i hendes tanker og følelser. Jeg vil som altid – ikke – gå i detaljer med handlingen, da det kan spoile en læseoplevelse fuldstændig, så derfor holder jeg mig til de overordnede tematikker, personernes indbyrdes forhold og rejsen gennem bogen som helhed.

Som allerede nævnt var jeg fanget af plottet med det samme, som virkelig har nogle overraskelser undervejs, og ikke mindst til sidst. Skiftene mellem fortællerne er fine og fungerer rigtig godt, og giver én noget at tænker over undervejs. Plottet er lidt nyt i forhold til det jeg synes udgives lige for tiden, så det var forfriskende med nye øjne på “gamle” emner. De to hovedpersoner Erik Otto Falster og Lars Hede er specielle uden at være FOR specielle. Hede og Falster fungerer godt som makkerpar og jeg nyder at følge deres små skærmydsler og godartede drillerier undervejs. Og samtidig får de selvfølgelig gjort deres job – nemlig opklaret forbrydelsen.

Christian Frost er en god skribent og jeg synes virkelig hans bøger er værd at læse, så en varm anbefaling med 4 hjerter herfra.

Forlag: People’sPress

Udgivet: 1/6-2018

fire krimihjerter

Har du læst den? Hvad synes du?

Comments