En vildfremmed, beruset mand tiltvinger sig adgang til en kvindes hjem i Södermalm i Stockholm og voldtager hende brutalt. Politiet pågriber manden på gerningsstedet, og sagen ser ud til at være ligetil. Men da manden har en skriftlig invitation, falder opklaringen sammen som en korthus, og han går fri.
Politiet begynder at grave i sagen, og det bliver optakten til en efterforskning, som savner fortilfælde med voldtægtsmænd, som ikke kan dømmes. Frygten spreder sig, og Erlagruppen med Liv Kaspi i spidsen påtager sig den svære opgave med at finde de gerningsmænd, som forfølger og terroriserer kvinder. Samtidig kæmper Liv Kaspi med sit privatliv. Hun elsker en mand med en lyssky fortid – men kan hun stole på ham?
(Sådan beskrives handlingen på bagsiden af bogen)
Min anmeldelse:
Fordi jeg allerede havde læst de første to ind i Pernilla Ericsons serie med Erlagruppen “Sporene vi efterlader os” og “Jeg finder dig” var jeg sikker på, at jeg også skulle læse denne nye bog. Og jeg blev bestemt ikke skuffet. Tværtimod. Læs min anmeldelse af nummer 2 HER
Alene læst som roman og krimihistorie fungerer “”Vildfremmed” fantastisk godt. I sædvanlig velformuleret og koncentreret fortællestil formidles i romanform en fuldstændig vild historie om voldtægter og chikanerier mod kvinder.
På bagsiden stod der ganske vist, at bogen er baseret på en virkelig hændelse, og det uddybes i et kort efterskrift, men at baggrunden for historien var så voldsom, som den faktisk var, gik først for alvor op for mig, da jeg på Krimimessen 2019 interviewede Pernilla Ericson. Det interview kan hentes HER
Bogens faktuelle baggrund tilføjede min læsning en ekstra og meget stærk dimension. Det er en spændende og spændende fortalt historie, der samtidig er tankevækkende og gruopvækkende i sit indhold.
Selve historien er kort beskrevet på bogens bagside, så jeg mener ikke, det er nødvendigt at fortælle yderligere om selve plottet. I skal bare vide, at Pernilla Ericsons faste team Erlagruppen også denne gang kommer på en svær opgave, der kræver alle 4 medlemmers samlede og meget forskellige kompetencer for at retfærdigheden – modsat i virkelighedens sag – på en måde sker fyldest.
Netop Erlagruppen er sammen med Pernilla Ericsons fortælleform og feministiske udgangspunkt hele seriens styrke. Tilsammen gør det bøgerne til noget særligt i en tid, hvor tendensen er de bredere fortællinger på mange, mange flere sider.
“Vildfremmed” får 9 sikre point på min egen blogs spændingskrimiskydeskive og 5 krimihjerter her:
PS
Vil du høre Pernilla Ericsson fortælle om bogen, kan et interview fra en af scenerne på Krimimessen 2019 ses og høres HER.
PPS
Et læsetip lidt i samme genre:
At barske og voldsomme sider af virkeligheden kan give stof til romaner, har jeg oplevet tidligere, da jeg læste Susanne Staun: “Velkommen til mit mareridt. Det er en barsk bog om, hvordan psykopatiske mænd udøver overgreb mod kvinder, og den er også meget tæt baseret på virkeligheden. Jeg skrev lektørudtalelse på bogen på bogen. Læs den i fanebladet Anmeldelser HER . Kender I ikke den bog, så læs den!
Pernilla Ericson
Vildfremmed
HarperCollinsNordic, 2019
301 sider
Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.
Per Drustrup Larsen – Drustrups Bogblog