Forlaget skriver: “Vildskud” er endnu en fængslende krimi i Julie Hastrup serie om drabsefterforskeren Rebekka Holm.

En kvinde mister sin lille datter i Italien under en ferie. Tabet er ikke til at bære, kvinden er knust. Derfor begynder hun i en særlig sorggruppe for mennesker med kompliceret sorg. En dag dukker den unge kvinde Mille op i gruppen. Hun kommer med en voldsom sorg, men også med en rasende hævntørst, som langsomt breder sig i gruppen. Hvor langt vil de gå for at hævne deres tab?

Drabsefterforsker Rebekka Holm er i krise. Efter et drabsforsøg er hendes svenske kæreste og kollega, Niclas, ikke mere den Niclas hun kendte. Måske bliver han det aldrig igen. Mens hun kæmper med at acceptere udsigterne, bliver hun kontaktet af en barndomsven, hvis søn Elias har modtaget anonyme trusler. Selv får Rebekka en stribe tavse, anonyme telefonopkald. Kan der være en forbindelse?

Pludselig er Elias væk. Rebekka får flere mystiske opkald. Og i sorggruppen vokser hævntørsten i styrke og fører til ulykker – og drab.

Vildskud er en tankevækkende og nervepirrende krimi om sorg, hævn og selvtægt.

Vildskud er seriens ottende selvstændige bind.

Julie Hastrups bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande. Alene i Danmark er serien om Rebekka Holm trykt i over én million eksemplarer.

De fleste af os har nok tænkt tanken, hvad ville vi gøre hvis nogen gjorde en man holder af ondt, ville man være i stand til at hævne det? Og netop hævn er det store omdrejningspunkt i Julie Hastrup`s nye krimi Vildskud.

Det hele starter med at Joanna Ejby på en ferie sammen med nogle venner mister sin datter. Hun starter i en sorggruppe for at få bearbejdet sorgen over tabet datteren. Her møder hun andre, som også har mistet en ung kvinde starter i gruppen og hun får snart ledt samtalerne i gruppen ind på hævn og en mærkelig stemning breder sig i gruppen.

Rebekka Holm har også sit at slås med, da hendes kæreste og kollega Niclas kæmper med at komme ovenpå efter et mislykket drabsforsøg på ham.

Man må sige, at Julie Hastrup kan skrive og hun fanger sine læsere fra første side og så vender siderne ellers sig selv, til man til sidst har slugt bogen på ganske få timer, for man bliver nød til lige at have den næste side med, før man kan ligge den fra sig. Personerne er nogen, man kommer til at kende og holde af på godt og ondt og mens man læser, har man det lidt, som om man ser en film for sit indre blik og det er en af de ting, jeg rigtig godt kan lide ved Julie Hastrups bøger. Jeg synes, at Julie er god til at finde steder til at smide hendes lig og hun beskriver dem så godt og uhyggeligt, at jeg helt selv får lyst til at tage ud og besøge stederne men betakker mig og er glad for at jeg kan sidde på sikker afstand og bare forstille mig, hvordan det ser ud. Jeg synes, at det i denne bog var lidt for let at gennemskue, hvem morderen er, men det gør ikke noget, for det at hun tager emnet hævn op gør, at det bliver lidt til en biting, hvem morderen er. Bogen sætter mange tanker i gang og den sidder i en længe, efter bogen er lukket. Dette er på ingen måde et vildskud men et pletskud.

Har du læst den? Hvad synes du?