ANNA-LUISAS ANMELDELSE

FORLAGSBESKRIVELSE;

Vold er fjerde selvstændige bog i Yrsa Sigurdardóttirs krimiserie om efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja.

Ved det gamle henrettelsessted Galgeklippen finder man liget af en ung, rig investor. Han har tilsyneladende hængt sig. Da hans lig bliver taget ned, står det klart, at der ikke er tale om selvmord. Politiet finder resterne af en besked, der er blevet sømmet fast til hans brystkasse med en sømpistol. Efterforskeren Huldar bliver sendt ud til den døde mands lejlighed, hvor han finder børnepsykologen Freyja. Hun er sammen med en ansat fra Reykjavik Kommune og en lille dreng på fire år, som ikke kan redegøre for, hvorfor han opholder sig i lejligheden. Da man ikke kan etablere en forbindelse mellem drengen og den myrdede mand, og der heller ingen spor er efter barnets forældre, må Freyja og Huldar ved fælles hjælp forsøge at trænge til bunds i, hvad der egentlig er sket. Og det haster med at finde drengens forældre i live, da han meddeler, at hans mor er højgravid.

Sommeren har budt på skønt læsevejr, og en af de krimier jeg har læst er Yrsa Sigurdardottirs Vold.

Freya og Huldar er tilbage i topform – og samarbejder om en ny sag, hvor Freya involveres i politiets arbejde, da en 4 årig dreng findes i en dræbt mands lejlighed.

Tilsyneladende har den lille dreng ikke noget med afdøde at gøre og politiet kommer på overarbejde, da den lille dreng hverken ved hvad han hedder til efternavn eller hvor han bor. Ingen har efterlyst drengen og ingen i afdødes familie har set drengen før.

Politiet presses desuden af at der er statsbesøg, og man ønsker sagen hurtigt opklaret uden for meget opmærksomhed i medierne.

Det er dog ikke helt lige til, og det viser sig at manden der døde ved Galgebakken måske ikke er den eneste der har været udsat for gerningsmandens vrede. Flere er tidligere døde samme sted – men var det selvmord eller kan der også her have været tale om andre omstændigheder, som blot ikke blev opdaget?

Afdøde er en rigmand som kan have haft mange fjender, men som umiddelbart er vellidt i familien, og også i ejendommen hvor han boede, og politiet er på bar bund.

Vold er fjerde selvstændig bind i krimiserien om efterforskere Hulder og børnepsykologen Freya.

fire krimihjerter Annaluisasverden

Har du læst den? Hvad synes du?