Fra bogens bagside:
Rato er ekssoldat fra Balkan. Hen undrer sig over, hvor nemt alting er i Danmark.Nu står han i spidsen for en bande af eksbalkankrigere, der har taget magten i Københavns underverden.

Patrick er anklageren, der hader kriminelle. Han bøjer gerne reglerne for at opnå sine mål og har succes med sin kompromisløse stil. Men hans fortid truer med at indhente ham.

Markus lever på samfundets bund og har klaret sig uden CPR-nummer, siden han var 10 år.

Hannah arbejder som specialkonsulent for politiet. Hun er dårlig til mennesker, men eminent til at opfatte detaljer, som igen ellers ser.

Da en serbisk gangster findes brutalt myrdet på et toilet i København Byret, og politiets chefanklager samtidig forsvinder sporløst, føres de fire meget forskellige skæbner sammen, og det ender i en kamp på liv og død.

 

Min anmeldelse:
Det stod hurtigt klart, at forfatteren har en baggrund som advokat og som karateudøver. Det fremgår ikke kun af det medfølgende pressemateriale, men i særdeles høj grad af indholdet i bogen. Det må også være fra de verdener – måske især fra hans kontakter til kriminelle verden, at inspirationen er kommet til det drabelige plot. For drabeligt og voldsomt er det!

De 4 hovedpersoner, der beskrives på bagsiden, er omdrejningspunkterne i bogen, hvor deres individuelle historier spiller sammen i et godt spundet plot, og hvor alle tråde viser sig at være tvundet sammen.

Tempoet er meget højt, volden er voldsom, sexscenerne er eksplicitte, og hele historien er højdramatisk på linje med en lang række andre forfatteres bøger – også internationale forfattere – samt en stribe actionfilm. Det er slet ikke så dårligt gået af en debutant.

Det er ikke action for actions egen skyld, men action som effektiv middel til at fortælle en historie om det kriminelle miljø og dets skruppelløse økonomiske mekanismer og magtkampene på markedet med bl.a. narko og våben. Det er også en historie om ære, hævn og moral, men i første omgang en historie med action.

Sproget er – især i den første del hvis ikke jeg bare vænnede mig til dem – fyldt med ret mange sprogblomster, jeg aldrig har set før. Og selv om jeg nyder nye ord og særlige formuleringer, blev det lige en anelse for konstrueret. På samme måde var slutningen lidt for James Bond-agtig, selv om den følges af et par korte epilogkapitler, hvor ikke alle facts lægges frem, men kun antydes. Der kan sagtens være en fortsættelse på vej, og den skal være velkommen.

Som en absolut godkendt debutantroman med lovende takter, giver jeg bogen 8 point på min krimispændingsskydeskive og 4 krimihjerter her: fire krimihjerter

Walther Rebernik
Jæger
Byens Forlag, 2019
368 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forfatteren.

PER DRUSTRUP LARSEN  –  DRUSTRUPS BOGBLOG

Har du læst den? Hvad synes du?