”Døden venter” af Linda Castillo

Hr. Ferdinand 2015 – 361 sider

Beskrivelse:
”Døden venter” er sjette bog i Castillos amishserie med den tidligere amishpige, nu politichef, Kate Burkholder som hovedperson.
Alle i Painters Mill ved, at det spøger ved den forladte Hochstetler-gård. Spøgelseshistorierne kender alle, men ingen ved, hvad der egentlig skete den forfærdelige nat for 35 år siden, hvor en amish-far og hans fire børn omkom – og hans unge kone forsvandt sporløst.
Da politichef Kate Burkholder bliver tilkaldt til et dødsfald, der umiddelbart ser ud som et selvmord – en mand findes hængt fra loftet i sin lade – peger beviserne hurtigt på, at der snarere er tale om et mord. Kate begynder at følge et svagt spor, som trækker hende i retning af den tragiske hændelse for 35 år siden.
På privatfronten er Kate flyttet sammen med politiefterforsker John Tomasetti, og for første gang i lang tid er hun lykkelig. Deres nufundne lykke slås i stykker, da en af de mænd, der var ansvarlig for mordet på Tomasettis familie fire år tidligere, frifindes.
Da endnu en mand findes død, opdager Kate en forbindelse, som sender efterforskningen i en retning ingen havde kunnet forudse, og som afslører en skræmmende sandhed, der strækker sig langt tilbage i tiden, og som rammer dybt ind i kernen af Painters Mill.

Anmeldelse

At fortiden ofte spiller en rolle i nutiden, er “Døden venter” et godt bevis på. En seriemorder er på spil, og meget hurtigt finder man ud af, at motivet til morderens handlinger trækker spor tilbage til en tragiske hændelse i fortiden. Her blev en amish-mand skudt, hans fire børn omkom under en brand, og hans kone forsvandt sporløst.
Et dødsfald ved hængning, der umiddelbart ser ud som et selvmord, sætter krimiintrigen i gang, da nærmere undersøgelser viser, at der er tale om et mord.
Efterforskningen ledes af Kate Burkholder, som er politichef i Painters Mills, den lille amerikanske by, som er hovedbyen for et amish-samfund i Ohio.
Som sædvanlig får man en meget fin indsigt i amish-folkets levevis i et moderne amerikansk samfund, idet miljøbeskrivelsen af samfundet er meget fin. Det gælder også bogens andre miljøer fx livet på den lille politistation, hvor Kate Burkholder har ledelsen.
Der er mange interessante personer med i bogen – sympatiske såvel som usympatiske – og man ser bl.a., hvordan personer kan ændre sig over tid. I bund og grund er det jo også det, der sker i virkelighedens verden.
To af bogens vigtige temaer er hævn og skyldfølelse.
Ofte hersker der en dyster stemning i bogen, som yderligere bliver understreget af, at der er voldsom regnvejr i en stor del af handlingsforløbet.
I lighed med Linda Castillos foregående bøger hører man også om kærlighedsforholdet mellem Kate Burkholder og politiefterforskeren fra en af staten Ohios centrale efterforskningsenheder, John Tomasetti. Det er et ikke helt ukompliceret forhold, men der kommer bedre og bedre styr på det.
Ihærdigt efterforskningsarbejde afslører selvfølgelig drabsmanden til sidst, og mon ikke det er de færreste læsere, der har kunnet afsløre vedkommende.
Igen en kvalitetskrimi fra Linda Castillo, og selvfølgelig skal den have
Fem krimihjerter

Se min egen hjemmeside: HER

Læs også Betina Nielsens anmeldelse: HER

Har du læst den? Hvad synes du?