Mari Jungstedt & Ruben Eliassen: En mørkere himmel

Jeg vil gerne starte med at indrømme, at jeg var lidt skeptisk i forhold til den her bog. Jeg er kørt en temmelig træt i Mari Jungstedts bøger om Gotland. Jeg synes de er blevet alt for familiære og følelsesprægede. For lidt mord for meget parforhold. Min skepsis blev dog gjort til skamme, for der er masser af mord i ”En mørkere himmel”.

En ung kvinde findes myrdet på en klippe på Gran Canaria, hvor bogen foregår. Hun er nøgen og har fået halsen skåret over. Liget ser ud til, at være arrangeret til at ligge på en bestemt måde. Pigen viser sig, at være skandinavisk og være på ophold på byens yogacenter. Bogens hovedpersoner, er Kristian Wede, som er ansat på det svensk-norske konsulat, samt journalisten Sara, som arbejder for en skandinavisk avis. De begynder at snuse rundt i sagen og det varer ikke længe, før morderen igen er på jagt og også denne gang, peger pilen mod yogacenteret.
 
Jeg er som nævnt, ret positiv over for denne bog, grundet de i forvejen lave forventninger. Den holder et nogenlunde tempo hele vejen og spændingsniveauet holder også. Et enkelt lille irritationsmoment har den dog. Der kører en sideløbende historie, så uden at vide det helt med sikkerhed, så kan vi alligevel godt regne ud ret tidligt i forløbet, hvem morderen er og også hvordan plottet hænger sammen. Da hovedpersonerne på et tidspunkt, forsøger at ændre vores opfattelse af morderens identitet, falder det derfor lidt til jorden. Irritationen var heldigvis kortvarig for mig og historien er snart tilbage hvor den kom fra. Det ærgrer mig trods alt alligevel lidt, at der ikke var mere overladt til fantasien.
 
Det klæder Mari Jungstedt, at have fået noget mere brutalt med i sin bog. Om det er Ruben Eliassens værk, kan der kun gisnes om, men jeg ser frem til næste møde med Kristian og Sara 🙂
fire krimihjerter
Læs også Anna-Louisas anmeldelse lige HER
Tine – Team Krimifan og Frk. Tines krimitanker 🙂
Har du læst den? Hvad synes du?